Home  
Site Partners: SpotterGuides Veloce Books  
Related Sites: Your Link Here  

Go Back   TenTenths Motorsport Forum > Racing Talk > Racing Technology

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 17 Feb 2015, 09:26 (Ref:3505730)   #1
FlyingHaggisRacing
Rookie
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4
FlyingHaggisRacing should be qualifying in the top 10 on the grid
AstraTech - Data Loggers

I've just purchased a classic race car that is fitted with a AstraTech system of some description.

I see...
1 unit in the window (which obviously picks up a lap beacon)
1 metal box (about 6" x 4" x 1")
- that has a serial cable coming out of it.


There is no model number markings on any of the units.

If I post pictures of the units...

a) would anyone be able to identify it ?
b) would anyone have any operating instructions ?
c) would anyone have the software ?


thanks.
FlyingHaggisRacing is offline  
Quote
Old 24 Feb 2015, 21:28 (Ref:3508558)   #2
greenamex2
Veteran
 
Join Date: Aug 2002
England
Hertfordshire
Posts: 1,686
greenamex2 should be qualifying in the top 10 on the grid
Can you post a photo?

Note that you'll need Windows XP or earlier to run the software...although it should run under Vmware player.
greenamex2 is offline  
Quote
Old 25 Feb 2015, 01:58 (Ref:3508646)   #3
FlyingHaggisRacing
Rookie
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4
FlyingHaggisRacing should be qualifying in the top 10 on the grid
Hi

I'll take some pics at the weekend.


thanks
FlyingHaggisRacing is offline  
Quote
Old 27 Feb 2015, 21:10 (Ref:3509807)   #4
greenamex2
Veteran
 
Join Date: Aug 2002
England
Hertfordshire
Posts: 1,686
greenamex2 should be qualifying in the top 10 on the grid
Hopefully you have an email.
greenamex2 is offline  
Quote
Old 28 Feb 2015, 18:15 (Ref:3510094)   #5
FlyingHaggisRacing
Rookie
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4
FlyingHaggisRacing should be qualifying in the top 10 on the grid
Hi

Yes, many thanks for the email.

Here are photos of the 2 units in the car.
https://www.dropbox.com/s/l40r84c801m3q57/1.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/dtzqb39ztjvb9vj/2.jpg?dl=0

thanks
A.
FlyingHaggisRacing is offline  
Quote
Old 28 Feb 2015, 18:59 (Ref:3510104)   #6
greenamex2
Veteran
 
Join Date: Aug 2002
England
Hertfordshire
Posts: 1,686
greenamex2 should be qualifying in the top 10 on the grid
Doesn't look anything like the one I had!
greenamex2 is offline  
Quote
Old 1 Mar 2015, 04:44 (Ref:3510227)   #7
FlyingHaggisRacing
Rookie
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4
FlyingHaggisRacing should be qualifying in the top 10 on the grid
Hi

My unit, as a guess, probably dates from 94-98.

Track Beacon Receiver.
The unit with the label on it, has two windows on its side panel and is positioned next to the window - so that seems ok.

So the plain box with no labels seems to be the logger.


Serial Ports
I have often found that USB serial adaptors don't work very well and in the end one uses a ye'old laptop with a real serial port.

Is the AstraTec stuff the same ?
FlyingHaggisRacing is offline  
Quote
Old 1 Mar 2015, 08:07 (Ref:3510264)   #8
greenamex2
Veteran
 
Join Date: Aug 2002
England
Hertfordshire
Posts: 1,686
greenamex2 should be qualifying in the top 10 on the grid
Yeah, most of them are rubbish.

I use this one, never had a problem with it -

http://www.dabs.com/products/startec...20-%20Adaptors

I have used it with Astratec, ADD IPU-16 and Pectel T6's without issue.

Also works fine with VMware Player for running XP etc on Windows 7/8
greenamex2 is offline  
Quote
Old 2 Mar 2015, 00:07 (Ref:3510510)   #9
Adamw
Rookie
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 2
Adamw should be qualifying in the top 10 on the grid
Your beacon receiver is definitely an early astratech unit but I'm almost certain the other box you have pictured there is not an Astratech logger. It could be a logger from another manufacturer but it looks suspiciously unlike a logger to me. If you follow the cable out of the beacon receiver does it lead into this silver box? Where do some of the other wires out of this box go?
It looks more like maybe an ignition ECU to me...
FYI, I do have the astratech software and some manuals and some spares but that doesn't look like anything I remember astratech making.

P.S. Astratech used to have 3pin sure seal connectors on all sensors - does you system have these?
Adamw is offline  
Quote
Old 2 Mar 2015, 13:48 (Ref:3510739)   #10
Turby
Rookie
 
Join Date: Jan 2007
England
Gloucestershire
Posts: 78
Turby should be qualifying in the top 10 on the grid
The other box looks suspiciously like an early Race Logic traction control box (based on general size, appearance and connectors). There should be wires going to either wheel or ABS module. Also some wires going from this box to injectors. The serial cable coming out of it can be plugged into a PC for config purposes. Software is available on Racelogic's website. IIRC you can plug it into a PC via Hyperterminal.
Turby is offline  
__________________
CSCC TinTops #7
Quote
Old 15 Jun 2020, 20:45 (Ref:3982242)   #11
Andy_Chezz2
Rookie
 
Join Date: Jun 2020
United Kingdom
Loughborough
Posts: 1
Andy_Chezz2 should be qualifying in the top 10 on the grid
Astra Tech Datalogger Help

I know this is a long shot, as the thread is very old now, but does anybody still have any software and documentation for the Astra Tech Race Technology data loggers?

I've been asked to look at one for a friend who is rebuilding a classic racer with one fitted.

The setup comprises the beacon, logger, remote, 2 LCD screens and another small diecast box.
Unfortunately, the only thing at appears to power up is the beacon.
The only numbers I can find, are a partially obscured Type no. ending 72, and a serial no. 1090D6.
No documentation was provided with the car, so I am hoping that somebody on here still has some, or could possibly put me in touch with somebody who could help.

Thanks in Advance,
Andy.
Andy_Chezz2 is offline  
Quote
Old 6 Jan 2024, 18:12 (Ref:4190958)   #12
MikeBz
Racer
 
Join Date: Oct 2004
Location:
Brightlingsea, Essex
Posts: 163
MikeBz should be qualifying in the top 10 on the grid
Some years late to the party here, but I have a complete Astratech data logger (with beacon, and I’m fairly sure with DOS software and manual) in my garage. I’m guessing it’s worthless, so I’d be happy to send it to your friend for the cost of postage if he’s still interested. Im away until Jan 15 so can’t actually check the box or send it until then.

Quote:
Originally Posted by Andy_Chezz2 View Post
I know this is a long shot, as the thread is very old now, but does anybody still have any software and documentation for the Astra Tech Race Technology data loggers?

I've been asked to look at one for a friend who is rebuilding a classic racer with one fitted.

The setup comprises the beacon, logger, remote, 2 LCD screens and another small diecast box.
Unfortunately, the only thing at appears to power up is the beacon.
The only numbers I can find, are a partially obscured Type no. ending 72, and a serial no. 1090D6.
No documentation was provided with the car, so I am hoping that somebody on here still has some, or could possibly put me in touch with somebody who could help.

Thanks in Advance,
Andy.
MikeBz is offline  
Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
astratech data loggers... frankychops Hillclimb and Sprint 2 1 Jun 2012 17:26
Data loggers, what do you use and like? Chris Wilson Racers Forum 8 12 Jul 2011 09:09
Data Loggers Werewolf Racers Forum 28 25 Jan 2004 22:05


All times are GMT. The time now is 07:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.
Original Website Copyright © 1998-2003 Craig Antil. All Rights Reserved.
Ten-Tenths Motorsport Forums Copyright © 2004-2021 Royalridge Computing. All Rights Reserved.
Ten-Tenths Motorsport Forums Copyright © 2021-2022 Grant MacDonald. All Rights Reserved.